Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

streda 18. januára 2017

Cesnakovo-zemiakové tortičky

Cesnakovo-zemiakové tortičky - recept
1 kg zemiakov
3 - 4 strúčiky cesnaku
4 PL masla
4 PL teplého mlieka
2 vajcia
petržlenová vňať
kukuričná strúhanka

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky, pridáme na tenké plátky pokrájané strúčiky cesnaku, zalejeme studenou vodou, osolíme a varíme domäkka. Po uvarení vodu scedíme, podľa potreby pridáme maslo, mlieko a mixérom s metličkami vymixujeme na kašu. Nakoniec pridáme vajíčka, nasekanú petržlenovú vňať a dôkladne premiešame.
Plech vyložíme papierom na pečenie, na ktorý položíme tvarovaciu formičku, do ktorej natlačíme pripravenú zemiakovú zmes a formičku opatrne vytiahneme. Takto opakujeme, kým neminieme všetku zemiakovú zmes. Povrch pripravených tortičiek jemne posypeme strúhankou. Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme 15 - 20 minút, kým povrch zemiakov nezozlatne.
Podávame ako prílohu k pečenému mäsu, k rybám, k fašírkam a spolu so zeleninovou oblohou si pripravíme chutný obed, prípadne ich môžeme poliať smotanovým alebo jogurtovým dipom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Poznámka: Ak vám ostane z predošlého dňa klasická zemiaková kaša nemusíte ju hneď vyhodiť. Stačí ju za stáleho miešania trochu ohriať, pridať vajíčko, dôkladne premiešať a ďalej postupovať ako je uvedené hore v recepte. A máte nový variant prílohy na obmenu namiesto klasickej zemiakovej kaše.
Kašu si môžeme pripraviť aj bez cesnaku. Na zmenu chute a vône, kašu dochutíme nasekanou pažítkou a slaninou pokrájanou nadrobno, ktorú primiešame spolu s vajíčkami.
Cesnakovo-zemiakové tortičky - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore