Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

štvrtok 8. septembra 2016

Zapečené plnené paradajky

Zapečené plnené paradajky - recept
8 väčších paradajok
1- 2 šálky pohánky
1 mrkva
1 cibuľa
olivový olej
1 zeleninový bujón
mletá rasca
morská bylinková soľ
petržlenová vňať
bazalka, mleté čierne korenie
2 vajcia
100 g čerstvého ovčieho syra

Pohánku na sitku opláchneme studenou vodou a necháme ju odkvapkať.
Na malom množstve oleja speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu, jemne osolíme bylinkovou soľou, posypeme rascou a krátko restujeme. Pridáme zeleninový bujón, pohánku, ktorú krátko prehrejeme. Zalejeme teplou vodou tak, aby pohánka bola asi 1 cm zaliata nad povrchom. Premiešame, prikryjeme a na miernom ohni varíme domäkka, kým do pohánky nevsiakne všetká tekutina. Počas varenia občas premiešame. Necháme ju mierne vychladnúť.

Paradajky umyjeme, odkrojíme vrchné časti, ktoré si odložíme nabok. Lyžičkou opatrne vydlabeme jadrovníky, vnútrajšok osolíme a paradajky necháme otvorom dole na sitku odkvapkať.
Pekáč potrieme olivovým olejom, do ktorého poukladáme paradajky a vo vyhriatej rúre na 180°C zapekáme asi 8 - 10 minút.

Do mierne vychladnutej pohánky primiešame rozšľahané vajíčka, nahrubo nastrúhaný syr, ochutíme bylinkami, soľou a korením. Zmesou naplníme predpečené paradajky, zakryjeme vrchnou zrezanou časťou, vložíme späť do rúry a zapekáme 10 - 12 minút podľa potreby.
Podávame so zeleninovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Poznámka: Paradajky môžeme naplniť uvarenou ryžou alebo mletým mäsom, zeleninový kuskusom, prípadne kombinácia ryža zmiešaná s mletým mäsom.
Zapečené plnené paradajky - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore