Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

pondelok 11. augusta 2014

Zapekané kuracie prsia s paprikou a bryndzou

Zapekané kuracie prsia s paprikou a bryndzou - recept
2 ks kuracích pŕs
morská bylinková soľ
mleté čierne korenie
grilovacie korenie
olivový olej
3 papriky mix (zelená, žltá, červená)
4 strúčiky cesnaku
cca 80 g pravej ovčej bryndze
6 stredne veľkých zemiakov
maslo, korenie na americké zemiaky
1 malá cuketa

Kuracie prsia umyjeme a osušíme. Rozrežeme ich na ploché rezne, prikryjeme potravinovou fóliou a zľahka naklepeme. Každý kus mäsa prekrojíme na 2 časti, aby vznikli 4 rezne. Každý plátok mäsa jemne potrieme z obidvoch strán olivový olejom a necháme chvíľu odstáť. Potom osolíme, okoreníme, posypeme grilovacím korením a v grilovacej panvici opečieme z každej strany do zlatohneda. Preložíme do zapekacej misy.
Papriková zmes: Polovicu z každej papriky nakrájame na malé štvorčeky a 2 strúčiky cesnaku nadrobno. Všetko spolu na panvici restujeme na olivovom oleji dozlatista. Ochutíme morskou bylinkovou soľou a mletým čiernym korením.
Na každý opečený plátok mäsa rozložíme paprikovú zmes a posypeme pomrvenou bryndzou. Dáme zapiecť do rúry pod gril na maximálnu teplotu na 1 až 2 minúty.
Zemiaky s cuketou: Očistené zemiaky nakrájame na tenšie polkolieska a rozložíme na plech. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, posypeme korením na americké zemiaky a dôkladne premiešame. Obložíme plátkami masla a vo vyhriatej rúre na 220°C pečieme do polomäkka cca 15 minút. K polomäkkým zemiakom pridáme približne na rovnaké kúsky nakrájanú cuketu a vložíme späť do rúry a pečieme domäkka približne ďalších 15 minút. Občas potrasieme plechom, aby sa zemiaky neprilepili na dno. Tesne pred koncom pridáme 2 nadrobno nakrájané strúčiky cesnaku a premiešame.
Na tanier položíme zemiaky s cuketou, pridáme zapečené kuracie prsia a podávame s hlávkovým, ľadovým, prípadne s iným šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Zapekané kuracie prsia s paprikou a bryndzou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore