Losos so zelerovým krémom
500 g lososa s kožou
soľ, korenie na ryby
citrónová šťava
olivový olej
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
400 g zeleru
200 g zemiakov
300 ml mlieka
muškátový oriešok
bazalka a tymian
kešu alebo píniové oriešky
soľ, korenie na ryby
citrónová šťava
olivový olej
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
400 g zeleru
200 g zemiakov
300 ml mlieka
muškátový oriešok
bazalka a tymian
kešu alebo píniové oriešky
Príprava zelerového krému: Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájaný zeler, zemiaky a cesnak. Prilejeme mlieko, ochutíme bylinkami, jemne osolíme a nastrúhame trocha muškátového orieška. Po uvarení zeleru a zemiakov a vyvarení zhruba polovice tekutiny zmes rozmixujeme ponorným mixérom na jemný krém pastovitej konzistencie. Odstavíme a dochutíme soľou a korením.
Príprava lososa: Lososa umyjeme, osušíme a nakrájame na porcie. Pokvapkáme citrónovou šťavou, jemne osolíme a posypeme korením na ryby. Opečieme na rozpálenom olivovom oleji z oboch strán doružova.
Píniové alebo kešu oriešky prudko opečieme na suchej panvici.
Lososa servírujeme so zelerovým krémom, posypané orieškami a zeleninovým šalátom.
Jednoduché, rýchle, chutné a zdravé jedlo. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Príprava lososa: Lososa umyjeme, osušíme a nakrájame na porcie. Pokvapkáme citrónovou šťavou, jemne osolíme a posypeme korením na ryby. Opečieme na rozpálenom olivovom oleji z oboch strán doružova.
Píniové alebo kešu oriešky prudko opečieme na suchej panvici.
Lososa servírujeme so zelerovým krémom, posypané orieškami a zeleninovým šalátom.
Jednoduché, rýchle, chutné a zdravé jedlo. Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára