Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

utorok 11. februára 2014

Kuracie prsia plnené špenátom a so zeleninou ratatouille

Kuracie prsia plnené špenátom a so zeleninou ratatouille - recept
4 ks kuracích pŕs
olivový olej
soľ, mleté čierne korenie
1 - 2 ČL čerstvého alebo sušeného tymianu
cca 100 ml smotany
Plnka:
3 - 4 hrste baby špenátu
3 - 4 strúčiky cesnaku
1 PL olivového oleja
4 plátky tvrdého syra

Na ratatouille:
1 mrkva
1 menšia červená cibuľa
1 menší pór
1 červená paprika
3 - 4 strúčiky cesnaku
1 mladá cuketa
1 baklažán
2 - 3 paradajky
vetvička tymianu
olivový olej a hrubá morská soľ

Najprv si pripravíme ratatouille: Očistenú mrkvu a pór nakrájame na hrubšie kolieska. Očistenú cibuľu a cesnak nakrájame na hrubšie kúsky. Papriku zbavíme jadierok a nakrájame na hrubé mesiačiky. Cuketu a baklažán podľa veľkosti nakrájame na hrubšie kolieska, ktoré pozdĺžne prekrojíme. Všetko okrem cukety, baklažánu a paradajok dáme do pekáča, polejeme olivovým olejom, osolíme a zľahka premiešame. Položíme kúsky tymianu, prikryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C. Asi po 35 minútach, pridáme cuketu a baklažán. Opäť zľahka premiešame a prikryté vložíme späť do rúry na cca 10 - 15 minút. Nakoniec pridáme paradajky pokrájané na štvrťky, znova prikryjeme a dopekáme asi 10 minút.
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a narežeme tak, že vytvoríme kapsy, aby sme ich mohli plniť. Mäso rozložíme do misky, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, posypeme tymianom a necháme asi 30 minút odležať.
Plnka: Baby špenát umyjeme, osušíme, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a dôkladne premiešame.
Odležané mäso naplníme ochuteným špenátom, ktorý prikryjeme plátkom syra a uzavrieme pomocou kovového špáradla. Kapsy v grilovacej panvici na malom množstve olivového oleja opečieme z obidvoch strán, kým mäso nezmäkne a odložíme na teplé miesto. Do výpeku pridáme smotanu, za stáleho miešania prevaríme a zredukujeme.
Mäso nakrájame na úhľadné plátky, ktoré pokvapkáme omáčkou a podávame so zeleninou ratatouille a s kôpkou ryže. Dobrú chuť!
Doba prípravy:
Kuracie prsia plnené špenátom a so zeleninou ratatouille - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore