štvrtok, 7. februára 2013

Jemná kuracina na rasci

Jemná kuracina na rasci - recept
4 väčšie kuracie prsia
2 ČL mletej rasce
2 ČL gyros korenia
2 ČL celej rasce
2 väčšie pomaranče
2 -3 strúčiky cesnaku
1 červená cibuľa
olivový olej
soľ

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a rozkrojíme na väčšie rezne. Každý rezeň pokvapkáme olivovým olejom, mierne osolíme, posypeme mletou rascou a gyros korením. Preložíme do misy, rukou poriadne premiešame, prikryjeme a necháme hodinu a pol odležať v chlade.
V panvici na malom množstve oleja rezne prudko opečieme.
Pomaranč dôkladne umyjeme, osušíme a nakrájame na hrubšie kolieska, ktoré poukladáme na mriežku v pekáči. Na kolieska pomarančov uložíme opečené rezne, ktoré posypeme celou rascou, pokvapkáme výpekom z mäsa a podlejeme trochou vody. Obložíme očistenými strúčikmi cesnaku a červenou cibuľou nakrájanou na štvrťky. Pekáč prikryjeme, vložíme do vyhriatej rúry na 190°C a pečieme 30 minút. Počas pečenia mäso pokvapkáme výpekom.
Podávame s varenými zemiakmi a cviklovým šalátom s pomarančom, ktorý sa k tomu výborne hodí. Dobrú chuť!
Doba prípravy:
Jemná kuracina na rasci - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore