utorok, 3. apríla 2012

Pečeň v jablkovo-škoricovej omáčke

Pečeň v jablkovo-škoricovej omáčke - recept
600 - 700 g kuracej pečene
3 PL olivového oleja
2 cibule
1 mrkva
4 strúčiky cesnaku
2 jablká
3 klinčeky
mleté čierne korenie
mletá škorica podľa chuti
250 ml smotany
cca 1 PL hladkej múky
1 ČL mletej červenej papriky
soľ

Mrkvu a jablká bez jadrovníkov nastrúhame, cesnak nasekáme.
Umytú kuraciu pečeň na sitku necháme odkvapkať a potom ju prekrojíme na menšie kúsky.
Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme na oleji, keď je sklovitá, prisypeme nastrúhanú mrkvu. Za občasného miešania pražíme asi 3 minúty, potom pridáme cesnak a jablká. Dusíme asi 6 minút, aby sa jablká dobre rozvarili. Potom pridáme pečeň, prikryjeme, dusíme domäkka, podľa potreby dolejeme trochu horúcej vody a zľahka premiešame. Asi po 10 minútach dusenia, pridáme korenie, škoricu a klinčeky.
Nakoniec opatrne k pečeni vlejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku s mletou červenou paprikou. Všetko premiešame, jemne osolíme a chvíľu povaríme.
Podávame s cestovinou a čerstvou zeleninou.
Doba prípravy:
Pečeň v jablkovo-škoricovej omáčke - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore