nedeľa, 28. augusta 2011

Grécky gyros a Pita gyros

Grécky gyros - recept
600 g bravčového mäsa zo stehna
grilovacie a gyros korenie
soľ
1 balíček arabského chleba
olivový olej
paradajka
červená cibuľa
hranolky a tzatziki

Mäso nakrájame na pásiky a položíme na papierovú utierku, aby sme odsali prebytočnú vodu. Potom mäso osolíme a potrieme grilovacím a gyros korením. Na rozohriatom olivovom oleji mäso opečieme.
Arabský chlieb prerežeme na 4 trojuholníky, ktoré položíme na tanier, pridáme hranolky, opečené mäso, tzatziki, ozdobíme nakrájanou paradajkou a červenou cibuľou.
Pita gyros (do ruky) si pripravíme tak, že na arabský chlieb položíme opečené mäso, hranolky, nakrájanú paradajku, cibuľu, pridáme tzatziki a zvinieme.
Doba prípravy:

Poznámka: Namiesto bravčového mäsa môžeme použiť kuracie prsia.
Pita gyros - receptyGrécky gyros - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore