streda, 23. marca 2011

Bryndzový koláč s údenou slaninkou

Bryndzový koláč s údenou slaninkou - recept
250 g polohrubej múky
180 ml bieleho jogurtu
1 vajce, soľ
1/2 vrecúška prášku do pečiva
Plnka:
250 g bryndze
100 g údenej slaninky
rascu, posekaný kôpor alebo oregano na posypanie

Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme soľ, jogurt, vajce a vypracujeme hladké cesto. Potom ho na pomúčenej doske vyvaľkáme do kruhu a pomocou valčeka vložíme do vymastenej a pomúčenej okrúhlej formy. Bryndzu rovnomerne rozmrvíme na cesto, potom posypeme slaninkou pokrájanou na kocky. Na koláč môžeme nožom naznačiť trojuholníky, ktoré rôzne ochutíme - rascou, kôprom alebo oreganom. Pečieme vo vyhriatej rúre doružova, bryndza sa pekne roztečie a slaninka upraží.
Tento koláč výborne chutí s kyslým mliekom.
Doba prípravy:
Bryndzový koláč s údenou slaninkou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore