pondelok, 1. februára 2010

Zelerová polievka so zemiakmi

Zelerová polievka so zemiakmi - recept
200 g zeleru
1 lyžica oleja
2 lyžice hladkej múky
1 cibuľa
soľ
1,5 l vody
250 g zemiakov
200 ml smotany
1 žĺtok
petržlenová vňať (môže byť aj sušená)

Zeler očistíme a nahrubo postrúhame. V hrnci zohrejeme olej, pridáme zeler, opražíme ho, poprášime múkou a ešte chvíľu oprážame. Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno, pridáme k zeleru, zalejeme vodou a premiešame. Polievku osolíme a necháme variť asi 20 min. Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky, pridáme do polievky a dolejeme zvyšnú vodu. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme smotanu zmiešanú so žĺtkom a nakoniec posekanú petržlenovú vňať.
Doba prípravy:
Zelerová polievka so zemiakmi - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore