utorok, 2. februára 2010

Šampiňónová omáčka

Šampiňónová omáčka - recept
400 g sterilizovaných šampiňónov (aj s nálevom)
2 cibule
1 lyžička vegety
1/2 lyžičky rasce
trochu oleja
200 ml vody
250 ml sladkej smotany
250 ml kyslej smotany
4 lyžice hladkej múky

Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme rascu a pokrájané šampiňóny, zalejeme vodou a časťou nálevu. Varíme asi 20 až 30 minút.
Smotany zmiešame, pridáme múku a urobíme hladkú zátrepku. Pomaly za stáleho miešania ju vylejeme na šampiňóny, dobre rozmiešame a ešte chvíľu povaríme.
Omáčku ochutíme soľou, vegetou, prípadne trochou citrónovej šťavy a horčice.
Podávame s knedľou. Želám dobrú chuť!
Doba prípravy:
Šampiňónová omáčka - recepty

1 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore